Σχετικά με εμάς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Το Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστού  βρίσκεται στον  ορεινό όγκο του νομού Αχαΐας και συγκεκριμένα του Δήμου Καλαβρύτων σε υψόμετρο 819 μέτρα. Σε ένα χωριό με πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων το σχολείο μας απαριθμεί συνολικά 32 μαθητές.  Στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστού λειτουργεί πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα, ενώ στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Νηπιαγωγείο Σκεπαστού. Πολιτιστική κληρονομιά για τους μικρούς μαθητές μας αποτελεί η πλούσια σχολική βιβλιοθήκη με σημαντικό ιστορικό και λογοτεχνικό υλικό. Επίσης, τον προαύλιο χώρο κοσμεί η σύγχρονη δημοτική παιδική χαρά.

Το πέτρινο κτίσμα του σχολείου αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο για την ευρύτερη περιοχή. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1931 και η λειτουργία του το 1934. Βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς στις 29 Νοεμβρίου 1943 καθώς είχαν πληροφορίες πως αποτελούσε κέντρο αντιστασιακών οργανώσεων. Σκοτώθηκαν 14 Κάτοικοι από το Σκεπαστό, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου,  και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Την ομαλή λειτουργία του σχολείου έχουν ενισχύσει οι κάτοικοι του χωριού με τις δωρεές και το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης που τους διακρίνει. Εξάλλου, η δράση των κατοίκων της περιοχής χαρακτηρίζεται σημαντική τόσο σε πολιτιστικό επίπεδο, πραγματοποιώντας δραστηριότητες μορφωτικού – εκπολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Σκεπαστού», όσο και σε αθλητικό επίπεδο από τον «Αθλητικό Όμιλο Σκεπαστού».

Όλοι οι εκπαιδευτικοί με πνεύμα συνεργασίας και ακολουθώντας σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές υποστηρίζουμε και καθοδηγούμε ως συνοδοιπόροι τους μαθητές μας στον δρόμο προ

Ιστορία του σχολείου μας